Dankzij de vormgeving en de gepotdekselde muren doet De Muzerije aan de buitenzijde aan een veldschuur denken. De binnenzijde ademt een andere sfeer en is met de stenen wanden, de houten kap en de betegelde vloer een goede ruimte om muziek in te maken. In De Muzerije bevindt zich een historisch secretaire-orgeltje. De kast van dit instrument stamt uit de late 19e eeuw. Een zeer belangrijk deel van het binnenwerk is echter aanzienlijk ouder.

Zo’n zevenmaal per jaar vindt er in De Muzerije een huisconcert plaats. De aangeboden programma’s bestaan uit oude muziek. Medewerking van verschillende gastmusici staat garant voor de nodige afwisseling. In de rubriek ‘concerten’ vindt u informatie over deze uitvoeringen.

Naast de huisconcerten, die altijd op zaterdagmiddag plaatsvinden, worden er in De Muzerije gelegenheidsconcerten gegeven. Veelal is de aanleiding een verjaardag, jubileum of reünie. Aan belangstellenden wordt gaarne informatie verstrekt over de opzet en mogelijkheden van deze concerten op aanvraag. Dat kan zowel telefonisch als per e-mail (zie conctact).